Hakkımızda

Yükseköğretim Kurulunun 25.01.1994 tarihli kararıyla kurulan Yüksekokulumuz, Ortaca ilçesindeki kurumların ve hayırseverlerin büyük desteğini alarak bir apartman binasında 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Turizm ve Otelcilik programı ile Seracılık Programından oluşan toplam 38 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.
1999 yılında Turizm ve Seyahat Hizmetleri programımız normal öğretim ile öğrenci almaya başlamış, 2000 yılında aynı programın ikinci öğretimi faaliyete geçmiştir. 2012-2013 öğretim yılından itibaren Turist Rehberliği programımızın normal öğretimi, 2018 yılndan itibaren ise %30 İngilizce Ağırlıklı Turist Rehberliği programı açılmış bulunmaktadır. Bölümümüz halen kadrolu altı öğretim elemanı  eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.

Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri bölümünde Turizm ve Seyahat Hizmetleri ve Turist Rehberliği olmak üzere iki farklı program yer almaktadır. Bölümümüzde yer alan programlarda iki yıllık ön lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerimiz her iki programımızda ön lisans düzeyinde 2 yıl boyunca mesleki eğitim almaktadır. Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı öğrencilerinin mesleki eğitimleri Sejour ve Galileo paket programları ile desteklenmektedir.
Fiziki varlıkları:
Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü bünyesinde öğrencilerimizin uzaktan eğitim ve uygulamalı dersleri için sunulan alanlar;
UYGULAMA ALANI    Adet      Alan (m2)
Öğrenci bilgisayar laboratuarı (Ortak)     1 60
Öğrenci bilgisayar laboratuarı (Ortak) 1 120
Kadro Dağılımı
Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü bünyesinde 4 Öğretim elemanı ve 2 öğretim üyesi  görev yapmaktadır. Öğretim elemanlarının programlara göre dağılımı aşağıdaki gibidir.
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı
  • ·         2 Doç. Dr.
  •           1 Öğretim Görevlisi
Turist Rehberliği Programı
  •    3 Öğretim Görevlisi
Bölüm Mezunlarının İş Bulabileceği Sahalar
  • ·         Kültür ve Turizm Bakanlığı
  •           Turizm İl Müdürlükleri
  •           Seyahat acentaları
  •           Hava yolu işletmeleri
  •           Hava alanı karşılama hizmetleri
  •           Ulaşım firmaları
  •           Uçak bilet satış işletmeleri
  •           Diğer turizm işletmeleri
  •           Kendi özel işletmelerinde çalışabilirler.
 Turizm ve Seyahat Hizmetleri programı ve Turizm Rehberliği Programı mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde programlarına uygun olan Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir.

Neden Bu Bölüm Tercih Edilmeli
  • Dinamik, sektörel ve akademik gelişmeleri yakından takip eden akademik kadro,
  • Teorik eğitimlerin yanı sıra uygulama alanlarında pratik yapabilme olanağı,
  • Öğrenciler ve öğretim elemanları arasında yakın ilişki,
  • Turizm sektörüyle işbirliği,
  • Yüksekokulun konum itibariyle turizm bölgesinde bulunması,
  • Yüksekokulun geniş uygulama alanları,
  • Turizm sektörünün geleceğin sektörleri arasında var olacak olması.